Skip to main content

Pozna rehabilitacija

Uspešna rehabilitacija in povratek v šport ali delo.

Cilji

Popoln povratek po poškodbi, odprava bolečin ali rehabilitacija po operativnem posegu. Vrnite se na višjem nivoju telesnih (atletskih) sposobnosti kot pred poškodbo. Učinkovitejše gibanje, brez bolečin in skrbi.

Namen

Za vse, ki se soočajo z različnimi bolečinami, poškodbami in drugimi gibalnimi težavami. Športnikom ali splošni populaciji pomagati odpraviti težave gibalnega aparata.

Pozna rehabilitacija pomaga pri:

  • poškodbi kolena

  • poškodbi hrbta

  • poškodbi rame

  • poškodbi gležnja

  • poškodbi zapestja

  • poškodbi kolka

  • poškodbi komolca

Kako deluje program?

1. korak

Ocena stanja, temeljit pregled (doktor, fizioterapevt, kineziolog) in testiranje.

2. korak

Izdelava programa in treniranje.

3. korak

Ponovna ocena in testiranje

4. korak

Povratek v šprtno oziroma delovno okolje

Povratek po poškodbi

Naš pristop rehabilitacije temelji na pacientu oziroma vadečemu. “Patient first” pristop je moderen način pozne rehabilitacije in vračanja po poškodbi. Glavna razlika v primerjavi s standardnimi protokoli je, da je hitrost povratka odvisna od odziva pacienta na program. Protokoli so uporabni kot vodilo in okvirji v katerih se trener in vadeči nahajata, kako hitro pa posameznik osvoji določene korake pa je odvisno od njega in njegovega stanja.

Svoje protokole nenehno posodabljamo glede na znanstveno literaturo in prakso, ki je aktualna. Pri rehabilitaciji se posvetujemo s kirurgi, fizioterapevti in ostalimi, ki so vpleteni v proces klientovega povratka. Uporabljamo metode kinezioterapije (vadbe z gibanjem, hidroterapije terapije (vadbe v vodi) in metode treninga z zmanjšanim pretokom krvi. Vadba vsebuje vaje za moč, gibljivost, koordinacijo in stabilnost (senzomotorična vadba).

Hidroterapija terapija ima bistven pomen tam, kjer je omejena gibljivost, zaželena breztežnost ali v primerih vnetij, bolečin, zategnjenosti mišic, mišičnih spazmih ali omejenem razponu gibanja. Prav tako je primerna za ljudi, ki ne morejo sodelovati pri vajah na suhem zaradi nedavne operacije, akutnih ortopedskih ali živčno- mišičnih poškodb, revmatskih obolenjih ali poslabšanja v nevrološkem sistemu. Voda omogoča kontrolirano okolje za ponovno učenje oslabelih mišic in razvoj sposobnosti. Vadba z zmanjšanim pretokom krvi pa z majhnim bremenom povzroča podobno mišično rast kot tradicionalna vadba s težkimi bremeni. To je še posebaj dobrodošlo za ljudi, ki zaradi omejitev ne smejo dvigovati velikih bremen a vseeno želijo pridobiti na mišični masi in izboljšati funkcionalnost telesa.