Skip to main content

MASAŽE

KLASIČNA MASAŽA TELESA
Masaža je najstarejša in najbolj osnovna nega telesa. Pri masaži uporabljamo različne metode gladenja, gnetenja, otiranja, tolčenja in “stresavanja” telesa. Masaža deluje pozitivno na naše počutje, dobro vpliva na prekrvavitev telesa, pospeši limfni sistem, povečuje odpornost telesa, sprosti napete mišice in omili bolečine v mišicah, sklepih ter vezivnem tkivu.

MANUALNO ŠPORTNA MASAŽA
Mišice, ki jih izpostavljamo stresu in nevsakdanji obremenitvi na to reagirajo z razbolelostjo in vnetjem , ki se odraža kot togost ali bolečina. Velikokrat nas ta bolečina ovira pri gibanju in zaradi ponavljajočih gibov lahko vodi do kroničnih težav. Med masažo se osredotočimo na odpravljanje mišičnih vozlov, zatrdelosti in s pomočjo stimulacije fascie do čim večje sproščenosti.

Z različnimi prijemi in tehnikami omilimo bolečino mišic, jih razgibamo in s tem pospešimo okrevanje. V masažo sodi tudi raztezanje, ki omogoča, da se pozitivni učinki masaže ohranijo dlje. Tretma se lahko izvede kot masaža celega telesa ali pa se osredotoči na točno določeno mišično skupino (npr. noge, hrbet , vrat..) glede na vaše tegobe oz. vaš športni cilj (npr. masaža pred tekmo, rehabilitacija itd.). Ta tip masaže se še posebej priporoča ljudem, ki se redno ukvarjajo s športnimi aktivnosti. Intenziteta masaže je po navadi močnejša in prilagojena stranki.

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL
Naše noge nam zvesto služijo vsak dan so prepogosto ujete v ozke čevlje in izpostavljene športnim naporom. Če jih želimo še dolgo uporabljati jih moramo vsake toliko časa tudi negovati in razvajati z refleksologijo.
Stimuliramo različne točke na stopalih , ki so povezana z različnimi deli telesa. Tako preko masaže teh točk sprostimo celotno telo. V masažo je vključenih tudi nekaj tehnik iz tajske masaže, ki z dolgimi potegi po celem stopalu pričara občutek lahkih nog in pomaga pri zatekanju le teh. Refleksologija se lahko izvaja samostojno ali kot del masaže celega telesa.

ANTICELULITNA MASAŽA TELESA
Anticelulitna masaža je terapevtska masaža za zmanjševanje celulita in oteklin, preoblikovanje telesa in zmanjševanje obsega telesa. Masaža s tehniko vakuuma (uporaba silikonskih ventuz) pospeši limfni pretok, prekrvitev in odstranjevanje strupov iz telesa, spodbuja tvorbo vezivnega tkiva, odpravo celulita in odvečnih maščob, hkrati pa pospeši obnovo tkiv in celic. Anticelulitno masažo lahko izvajamo na predelu nog, zadnjice, trebuha in rok.

NEGE TELESA

Nega telesa oziroma izbrani ritual vključuje 3 korake:

1.PILING / EKSFOLIACIJA KOŽE

Kožo moramo na negovalni ritual najprej pripraviti s pilingom, s katerim odstranimo odmrle celice kože, povečamo njeno cirkulacijo in jo pripravimo na kar najboljše sprejemanje aktivnih sestavin iz negovalnih izdelkov, ki jih nanesemo v nadaljevanju nege.

2.NANOS MASKE / JOGURTA ZA IZBOLJŠANJE TEKSTURE IN MEHKOBE KOŽE

Po pripravi kože z izbranim pilingom izvedemo bogato oblogo telesa z masko ali jogurtom za telo. Tako kožo nahranimo, jo naredimo mehko in voljno ter z ovijanjem v fango folijo še povečamo učinke nege.

3.INTENZIVNA HRANLJIVA NEGA TER HIDRATACIJA KOŽE Z MASLOM ZA TELO

Zadnji nanos predstavlja nega in masaža telesa z maslom / losjonom za telo. Ta korak ohrani mehkobo kože in še poveča učinek predhodne nege.

 

Izbirate lahko med dvema ritualoma za nego telesa:

ZEN RITUAL

Zen ritual je povzet po tradicionalni metodi negovanja gejš. Po končani negi bo koža izjemno navlažena, mehka in voljna na otip.

Ključne aktivne sestavine:

Organski zeleni čaj: Bogat vir flavonoidov z močnim antioksidativnim delovanjem. Kožne celice ščiti pred poškodbami, ki nastanejo kot posledica delovanja prostih radikalov.

Riževo mleko: Naravni antioksidant in bogata zakladnica vitaminov A in E. Spodbuja obnavljanje kožnih celic, kožo bogato nahrani in neguje.

Kakavovo maslo: Bogato s hranilnimi snovmi, vitaminom E in močnimi antioksidanti, ki zavirajo proste radikale, s tem pa ščitijo kožo pred prezgodnjim staranjem in negativnimi vplivi okolja. Maslo preprečuje izgubo vlage, kožo dodatno vlaži, ohranja njeno prožnost ter ji vrača mehkobo.

Izvleček črnega bezga: Izboljšuje videz kože, deluje izrazito čistilno in poveča mehkobo kože.

 

KLEOPATRIN RITUAL

Kleopatrin ritual je primeren za nego zrele in/ali suhe kože. Predlagamo ga tudi nosečnicam in za preprečevanje nastanka strij, saj je nega izjemno hranljiva.

Ključne aktivne sestavine:

Rjavi sladkor: Učinkovito odlušči površinski sloj odmrlih celic povrhnjice. Po uporabi je koža dobro očiščena, gladka in mehkega otipa.

”Zlato ” jojobino olje: Pomaga preprečevati transepidermalno izgubo vlage, kožo mehča, izboljšuje njeno prožnost ter prodira v globlje plasti kože.

Matični mleček: Vsebuje številne vitamine, minerale in encime. Je izreden bio- stimulator in antioksidant z izjemno močjo regeneracije kože in podpore imunskemu sistemu.

Kokosova voda: Bogata s proteini, aminokislinami, encimi, vitamini in minerali. Kožo intenzivno vlaži in spodbuja zdravo rast celic.

Kokosovo olje: Se hitro vpija in prodre v kožo, pri tem pa kožo gladi in mehča. Vsebuje visok delež antioksidantov, ki nase vežejo proste radikale, ter tako preprečujejo prehitro staranje kože.

Karitejevo maslo: Izjemno bogat z antioksidanti, maščobnimi kislinami in vitamini. Spodbuja obnovo celic, obnavlja hidro-lipidni plašč kože ter pomaga ščititi pred zunanjimi dejavniki.